Styrelsen 2016

Ordförande:VAKANT (Julia Lokka, fd ordförande tel 070-246 30 43)
 Vice ordförande: Jens Andersson
Kassör: Ingela Gyhlesten

Sekreterare: Vakant

Ledamot: Vakant

Ledamot: Linnéa Heikenberg
Ledamot: Vakant

Övriga funktionärer

Revisor: Sven-Åke
Revisorsuppleant: Vakant
Valberedning: Vakant, tre platser
Festkommitté: Gladys Falk, Valmai Backlund, Lilian Berndtsson, Noela Chapman.

Forshaga Trädgårdsförening

Den 18 november 1932 höll trädgårdskonsulent E Jacobson föredrag i Forshaga i ämnet ”fruktodling”. På mötet uppmanade han de närvarande att bilda en fruktodlarförening vilket gjordes samma kväll under namnet Forshaga Hemträdgårdsförening. 2013 nybildades föreningen som en fristående förening och bytte samtidigt namn till Forshaga Trädgårdsförening. Föreningen består nu av cirka 160 medlemmar i Forshaga med omnejd.

Medlemmarna i föreningen är kvinnor och män, gamla som unga med det gemensamma att vi alla har ett brinnande intresse för trädgård och växter.

Forshaga Trädgårdsförening har ett program med många olika aktiviteter. Föreningen ordnar även trädgårdsresor.

Vissa aktiviteter återkommer varje år. Andra återkommande aktiviteter är soppkvällen i oktober då vår festkommitté plus andra duktiga medlemmar bjuder på olika sorters välsmakande soppor.

Den stora begivenheten i föreningen är Hemträdgårdens dag i Forshaga Folkets Park varje år i början av sommaren. Dit kommer det utställare, växtförsäljare, vi har lotteri, aktiviteter för barn, växtauktion, gröna hjälpen och mycket mer.

Så har du köpt hus och blivit med trädgård eller är det först nu intresset för trädgård har vaknat. Då tycker vi att du ska besöka oss på Hemträdgårdens dag. Ta med de växter du inte vet vad det är eller fråga om hur träden ska skötas. Vi hjälper dig efter bästa förmåga. I föreningen finns mycket erfarenheter av både lyckade och misslyckade försök. Gå ut och sätt dej i din trädgård, ta en fika och fundera på hur du skulle vilja ha din trädgård. Framför allt tänk på att din trädgård är till för att njutas av och inte för att slita ut sig.
 Välkommen till oss!

Julia Lokka